Main menu:
Toddy med cider og tranebærsaft
1 Liter æblecider
2 dl koncentrereret tranebærsaft
1 økologisk appelsin i skiver
1 økologisk citron i skiver
5 cm frisk ingefær, skrællet og skåret i millimetertynde skiver
6 hele nelliker
1 hel kanelstang
2 spsk rørsukker (eller efter smag)
½ tsk revet muskatnød
evt. brun rom
Bland alle ingredienserne undtagen rommen i en gryde og varm toddyen op til kogepunktet - hæld en cm rom i hvert glas før glasset fyldes - kan laves i forvejen og varme den op. Fjern appelsin- og citronskiverne efter en times tid de kan afgive en bitter smag.
Russisk Nytårspunch
500 gram Lys kandissukker eller rørsukker
5 dl vand
2 appelsiner
1 citron eller lime
2 flasker rødvin
1 flaske hvidvin
en halv flaske rom eller lignende
vand og sukker bringes i kog (skummes)
revet appelsin og citron skal og saft tilsættes
vinen tilsættes det hele varmes op til kogepunktet
Spiritussen tilsættes
Champignonsuppe med flødeskum
4 portioner.
300 g kyllingeinderfilet
1 l. hønsebouillon
450 g champignon i skiver
7 forårsløg i skrå skiver (ca.125g)
1 1/4 tsk groft salt
friskkværnet peber
Fjern de hvide sener fra kyllingekødet og skær det i 1 cm. skrå strimler. Bring bouillonen i kog i en gryde. Tilsæt champignon, kyllingekød, forårsløg, salt og peber. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Smag den til.Pisk imens fløden til et let skum og vend karsen i. Hæld suppen i en varm skål og server flødeskummet ved siden af.
1 1/2 dl fløde 1 dl frisk klippet karse Tilbehør: brød
Chokoladekagen !
1 alm. springform, ( bradepande x 3,5 )
200 g smør
275 g sukker
2 æg
1/4 tsk. vanille sukker
1 kniv spids salt
1/2 dl cacao
1 1/2 dl hvedemel
3 spsk kokos
smørret smeltes, afkøles lidt, sukker røres i,
æg røres i et af gangen, resten tilsættes
ovn tid: 30 min 175 grader.